2009 m. rugpjūčio 11 d., antradienis

Dare to be Different...

Ar žmonės nepavargsta stengdamiesi būti kažkuo kitu, negu yra iš tikrųjų? Ar nebūtų geriau jei priimtume vieni kitus tokiais, kokiais esame, be kaukių, veidmainiavimų ir stengimosi būti kažkuo kitu, bet ne savimi? Reikia išmokti išryškinti savo unikalumą ir savitumą, reikia nepasiduoti ir būti savimi. Dievas žinojo ką daro kai tave sukūrė tokį koks esi. Tu esi unikali asmenybė. Dievas mus visus sukūrė skirtingus, tuo ir esame žavūs. Jau pats laikas išdrįsti būti savimi ir neklausyti tų kurie tam priešinasi. Žmogus gali būti laimingas tik būdamas savimi ir neišduodamas tikrosios savo prigimties.
Dabar yra labai daug žmonių kurie stengiasi būti kaip kiti. Jie nėra dėl to kalti. Jų aplinka priverčia juos taip elgtis. Jeigu mokykloje kiti pamato kad esi kitoks, o jeigu dar ir psichologiškai negalintis apsiginti, pradeda kabinėtis, diskriminuoti, ar net užgaulioti. Diskriminacija ir kitų žeminimas šiuo metu mokyklose yra didžiausia problema. Ir į tai yra beveik nekreipiamas dėmesys. Jei vaikas pasako, kad jam negera mokykloje, nes jis nepritampa, ar yra skriaudžiamas, jį iš karto siunčia pas psichologą. O ką jis gali padaryti? Įteigs vaikui, kad jis yra kitoks, nors tai nėra blogai, bet kiti vaikai kaip kabinėjosi prie jo, kabinėsis ir toliau. Manau rimčiau reikia žiūrėti į šitokią situaciją ir pradėti ją spręsti, nes mokykloje vaikai praleidžia labai daug laiko ir šitai jį gali stipriai psichologiškai paveikti, jeigu bus nesiimta veiksmų. Reikia rengti įvairias paskaitas, reikia paaiškinti visiems, kad jie turi gerbti kitus ir save, jie turi žinoti, kad kiekvienas iš jų yra kitoks, savitas ir tai turi būti gerbiama.
Tau sako, kad kas nors apie tave blogai kalba. Tai tau sako, tačiau niekas nesako, kad dėl to tu patiri ką nors bloga. Jeigu šneka - tegul. Skleisdami gandus jie pirmiausia negerbia savęs. Tušti žmonės. Neverta net kreipti dėmesio į juos.

Išdrįsk būti savimi:
...būti kitoks:

Būk stiprus:


Būk vieningas:
Neleisk kad tave išskirtų su draugais:
Drąsiai eik šiuo gyvenimo keliu...:...nors jis būtų sunkus ir vingiuotas:
Tu juokiesi iš manęs, kadangi aš kitoks, aš juokiuosi iš tavęs, kadangi jūs visi vienodi!!!
Būkime savimi, unikalūs, savotiškai nuostabūs ir nepakartojami.
Love, Peace & Hope to all of you!!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą